Forside

Kontakt

HÅG stole vinder på design

10.09.2010

Med uddelingen af den nye designpris, Design Effekt prisen, den 15. oktober belønner Norsk Designråd for første gang designløsninger, der ud over at se godt ud, også kan sælge. To af Design Effekt vinderne - HÅG Conventio Wing og HÅG H09 viser helt tydeligt, at gennemtænkt design også kan skabe flotte resultater på bundlinjen.

For Christian Lodgaard, direktør for Research & Development i HÅG as, er Design Effekt priserne beløn¬ningen for en vedholdende designstrategi, hvor man i årevis har satset på godt design i kombination med velafbalanceret siddekomfort og miljøvenlige løsninger.

”Vi er meget glade for Design Effekt prisen som viser, at vi valgte rigtigt, da vi satsede på nyt design i videreudviklingen af HÅG Conventio,” siger Lars I. Røiri, administrerende direktør for HÅG as. ”Med udgangspunkt i den eksiste¬rende platform med indbygget vippemekanisme, designede vi et helt nyt sæde og ryg og skabte med ny komfortabel polstring en ny, bred og farverig kollektion, som er utroligt let og robust. Grund¬designet kan fortolkes i et utal af varianter, der passer til alt fra skoler til kantiner, møde¬lokaler, cafeer og hoteller,” fortæller Lars I. Røiri, som kan konstatere, at salget af Conventio serien siden 2006 er steget med 100 % i volumen og 80 % i værdi.

Juryens begrundelse: Nok et eksempel (fra HÅG) på bevidst brug af design, styret efter præcis og tydelig målbeskrivelse og gode dokumenterede resultater.

Designeren og Design Effekt prisen
Designeren af HÅG H09, Svein Asbjørnsen fra sapDesign, er stolt af Design Effekt prisen.

”Det er naturligvis vigtigt for mig som designer, at mit arbejde får opmærksomhed, men det er ligeså vigtigt, at det skaber salg for producenten. Det særlige ved HÅG09 kontorstolen i forhold til andre stole er nu ikke kun det synlige design, men også alt det, du ikke ser. Der er f.eks. hele to patenter i HÅG09, én for ryglænet og én for armlænene og de to patenter gør, at alle - store som små, kan finde en perfekt siddeposition i HÅG09. Læg dertil, at stolen bevæger sig med brugeren i alle positioner, fra fremadlænet arbejde til tilbagelænet hvile. Både denne og tidligere priser HÅG H09 har fået bekræfter, at vi er lykkedes med en totalløsning, hvor designprocessen har ført til et godt resultat”, slutter Svein Asbjørnsen.

Da HÅG H09 afløste HÅG Signét i 2004 steg salget af HÅG Premium kontorstole med 170 % på et år. I forhold til HÅG Signét, er volumen af HÅG H09 totalt steget med hele 280 %.

 

Juryens begrundelse: Altid lige trofast mod sin (HÅGs) filosofi om designdrevet innovation er værdier og ergonomi knyttet sammen til en bundlinje-glæde som sidder.


Design Effekt prisen
Norsk Designråd har for første gang udvidet den årlige designkåring af ”Merket for god design” og ”unge talenter” med en prisuddeling, der belønner design, som har bevist sin evne til at sælge. Den nye pris hedder Design Effekt prisen, og den gives kun til designprojekter, hvor der er tydelig dokumenteret årsag og virkning mellem det nye design og projektets succes. Den nye pris er resultatet af et samarbejde med Design Association (DBA) i England, som gennem de sidste 20 år har gennemført en ”Design Effectiveness Award”, der er baseret på et detaljeret evalueringssystem, der måler effekten af designet, og som nu også bruges af Norsk Designråd. I dommerkomiteen sidder 34 af de mest designkyndige personer i Norden.

Designstrategi
Innovation er nødvendig for at være førende på sit felt. Scandinavian Business Seating har en lang tradition for at satse på design og produktudvikling som vigtige konkurrenceparametre. Vi tager aktivt vores skandinaviske designtradition i brug som led i at skabe nye og varige konkurrencefortrin. Vi skal fremhæve moderne skandinavisk design og videreudvikle vores ergonomiske løsninger med fokus på at skabe branchens mest miljøvenlige og bedste siddeløsninger baseret på menneskers forskellige behov. Vort eget bidrag er høj kompetence, kraft, vovemod, motivation og en stor portion entusiasme i forhold til opgaverne.

HÅG H09
Sitt godt. Sitt lenge.

HÅG H09 er en tidløs og robust arbejdsstol. Den giver et stærkt, solidt og ikke mindst pålideligt indtryk, når man ser den og når man sætter sig i den. En stol i kompromisløs design og af høj kvalitet i ryg og sæde kombineret med en unik siddekomfort. Dette er noget så sjældent som et brugervenligt luksusmøbel, som lader krop og sjæl bevæge sig frit, på en moderne og avanceret måde.

HÅG Conventio Wing
En solid lettevekter.

HÅG Conventio Wing er en dynamisk stol specielt udformet med tanke på møder og konferencer. Den indbyggede vippemekanisme inspirerer til variation og bevægelse, som øger blodscirkulationen, koncentrationen og ydeevnen hos medarbejderne eller et publikum. Stolen er udført i lette materialer, som tåler hård brug. Enkel vedligeholdelse gør stolen særdeles egnet til blandt andet skoler, universiteter, biblioteker, hoteller og konferencesale. Læg dertil at den vingeformede ryg giver stolen en smuk form.

 


Scandinavian Business Seating fakta
Scandinavian Business Seating ejer HÅG as og er Skandinaviens førende aktør inden for udvikling, design og produktion af kontorstole og sidegrupper for private og offentlige kontormiljøer. Koncernen står for mærkevarerne HÅG, RH og RBM som sammen skal virkeliggøre selskabets vision: ”At gøre verden til et bedre sted at sidde.”
www.sbseating.com