Forside

Filosofi

Dynamisk ergonomi: altid i perfekt balance

En HÅG-stol holder kroppen i balance på en intuitiv måde, så du altid sidder korrekt. Vores filosofi lyder, at den bedste siddestilling altid er den næste. Samtlige vores stole er designede, så du bevæger hele kroppen uden at skænke det en tanke. Det gør, at du overkommer mere, samtidig med at du gavner dit helbred. Du er altid forberedt på en ny bevægelse og en ny opgave!
 

Designet til menneskekroppen

Vi er ikke skabt til at sidde stille, men til bevægelse og variation.

Vi har altid været fasineret af at mennesket kan sidde timevis på hesteryg. Det gik op for os, at det havde noget at gøre med den oprejste holdning og den aktive brug af kroppen.Vi indså også, hvor vigtig en rolle fødderne spiller når man sidder i længere tid ad gangen. For rytternes vedkommende gav stigbøjlerne overkroppen mulighed for at være mere aktiv.Vi lod os desuden inspirere af børnene. Deres "arbejdsdag" er yderst varieret og de finder hele tiden nye naturlige siddestillinger.

Bevægelse og variation

Vi er ikke skabt til at sidde stille, men til bevægelse og variation.

Bevægelse er naturlig. Livet er bevægelse. Bevægelse giver næring til kroppen og styrker den.Når vores måde at leve på er ændret så dramatisk, er bevægelse, mens man sidder, blevet afgørende for helbredet. Når vi sidder ved arbejdet og fokuserer på en opgave, "glemmer" vi tit alt om vores ben. Dem "parkerer" vi bare. Det går ud over hele kroppen. Har du nogen sinde lagt mærke til, hvor træt du bliver efter at have siddet i længere tid ad gangen? HÅGs stole inviterer til bevægelse af fødderne.

Altid i perfekt balance

Balance er det bedste udgangspunkt for bevægelse.

At sidde dynamisk forudsætter en Balanceret Bevægelsesmekanisme samt brugervenlige betjeningsgreb til at tilpasse stolens indstillinger individuelt. Når først man har fundet balancen, er der kroppen der styrer stolen og bestemmer hvornår du skal sidde stille eller hvornår du skal bevæge dig.

Bevægelse af hele kroppen uden at behøve skænke det en tanke.

Den Balancerede Bevægelsesmekanisme er et særkende for HÅGs stole! I en HÅG-stol vipper sædets forkant op, når man læner sig bagud, og ned, når man læner sig frem. Det stimulerer ankelbevægelse, der atter aktiverer venepumpen i underbenene ("det perifere hjerte"), så blodgennemstrømningen øges i hele kroppen. Resultatet er mere energi og større produktivitet.